Söndag 11/6 - Klättring & Sunday Market

På söndagen hade jag planerat att ta den gula bussen (som kör från Doi Saket till Chiang Mai var femtonde minut) och gå runt lite i Chiang Mai och besöka fler tempel. På eftermiddagen skulle jag, Maureen och Ong gå på klättring inne i Chiang Mai, och eftersom jag tog mig till Chiang Mai för sent så hann jag bara precis åka direkt till klättringslokalen med hjälp av Uber. Vi klättrade i några timmar, verkligen skönt att få röra på sig lite och vad jag har saknat att klättra!

Chiang Mais centrum omges av en fyrkantig vallgrav, och det finns fyra stycken ingångar till "the old city"; området innanför vallgraven. När vi var klara släppte de av mig vid Tha Phae Gate som är en av ingångarna till Chiang Mais kärna, och jag besökte Sunday Market som en gång i veckan äger rum på några gator och omringar de många tempel som ligger där. Det var otroligt myckte folk och liv i rörelse på marknaden, och i små stånd såldes det allt från lokalt hantverk, konst, kläder, eteriska oljor och mat som grillad majskolv, fritterade räkor och spett, sushi, fruktdrinkar, bananpannkakor, glass som kallas för "ancient ice cream" och väldigt mycket mango, ananas, papaya, kokosvatten och så vidare. Det var mycket intryck och väldigt lätt att tappa bort vägen bland alla ganska liknande stånd, all livemusik, men jag lyckades hitta till ett av de två mattorgen som ligger precis intill de två tempel belägna på vardera sida om gågatan.

Runt klockan tio hade jag äntligen hittat tillbaka till Tha Phae Gate, mött upp Ong och Maureen och börjat åka hemåt till ComPeung, som ligger ungefär en halvtimmas bilresa bort.
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp